×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

سرخط خبرها

امروز : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
یادداشت| انتخابات ۱۴۰۰ و صحنه پیروزی عمل گرایی بر شعارگرایی!

به گزارش گیلان خواست از رشت؛روح الله پوراسماعیلی فومنی کارشناس مسائل سیاسی طی یادداشتی نوشت: انتخابات ها در نظام جمهوری اسلامی ایران به بفرموده رهبر فرزانه انقلاب، به عنوان یک قضیه چالشی ظهور و بروز داشته است. در قضایای چالشی همانگونه که فرصت برای جریان همگرای انقلاب اسلامی برای نیل به اهداف خود مهیاست، صحنه برای جریان واگرا و جولان دشمنان و بدخواهان نظام سیاسی نیز فراهم بوده و می‌توانند از این فرصت برای پی ریزی و پیشبرد اهداف نامطلوب خود بهره ببرند.

در انتخابات‌های گذشته به کرات دیده ایم که چگونه برخی شعارها، مسیر افکار عمومی را از جهتی که باید در آن قرار گیرند، تغییر داده و نتیجه نهایی انتخابات با پشتیبانی عوامل خارجی، مطلوب جریانی شده که پس از پیروزی و تا انتهای فعالیت دولت خود، کارنامه قابل قبولی حتی در عمل حداقلی به شعارهای خود نداشته است!

نمونه بارز این فرایند را می توان در شعار ها و نتایج عملکرد دولت حسن روحانی مشاهده کرد که حتی در پایان کار دولت، نمی‌توان یک سطح حداقلی برای عمل به شعارهای مطرح شده وی در دوران تبلیغات  انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ در نظر گرفت!

نتیجه چنین فرایندی یعنی شعار گرایی صرف به جای عمل گرایی، منجر به دلسردی جامعه و نارضایتی عمومی از شرایط موجود خواهد شد که تقریباً این وضعیت را می توان در پایان کار دولت حسن روحانی در اکثر لایه های اجتماعی مشاهده کرد!

مردم به خوبی لمس کرده‌اند، دولتی که در شعارهای خود با پنچر کردن چرخ انرژی هسته ای دنبال چرخیدن چرخ زندگی مردم بود، با اتخاذ مواضع نادرست به ویژه در سیاست خارجی و مذاکرات هسته ای و بروز فاجعه برجام، و گفتار درمانی یا شعار گرایی مدیران اجرایی به جای عمل گرایی، هم چرخ انرژی هسته‌ای را پنچر کرد و هم چرخ زندگی مردم!

انتخابات آتی ریاست جمهوری صحنه مجدد تقابل عمل گرایی با شعار گرایی خواهد بود. جای امیدواری اینجاست که گزینه های جریان انقلابی در این انتخابات کارنامه موثر و قابل قبولی در حوزه عملکردی و عمل گرایی داشته و در کنار چنین کارنامه‌ای با ارائه برنامه ها و شعارهای کاربردی، دست پر به میدان آمده اند.

شاید عنوان شود که عدم پرشور بودن فضای انتخابات فعلی سبب کاهش مشارکت و عدم اقبال عمومی به کارنامه ها و برنامه ها خواهد شد، اما واقعیت موجود در جامعه را می‌توان اینگونه تحلیل کرد که در این دوره از انتخابات مردم جدا از هیاهوها و پروپاگاندای رسانه‌ای معمول در انتخابات‌های گذشته، با حضور قابل قبول خود، بیشتر به سمت انتخاب گزینه‌هایی خواهند بود که کارنامه عملکردی قابل قبولی داشته باشند یعنی انتخابات آتی، صحنه پیروزی عملگرایی بر شعارگرایی خواهد بود./فارس

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسالی شما، پس از بررسی در "گیلان خواست" منتشر می شود.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.