×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

سرخط خبرها

امروز : پنج شنبه, ۱۵ آذر , ۱۴۰۳  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
۱۵ محقق دانشگاه گیلان در فهرست دو درصد پژوهشگران پراستناد برتر جهان
معصومه پاداش ستوده

 به گزارش گیلان خواست از رشت، معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه گیلان و بر اساس اعلام مؤسسه علمی و انتشاراتی Elsevier و پیرو پژوهشی که به وسیله محققان دانشگاه استنفورد روی داده‌های پایگاه اسکوپوس انجام شده است، فهرست پژوهشگران پراستناد در تمامی رشته‌ها به عنوان پژوهشگران دو درصد برتر حوزه‌های علمی در دو بازه زمانی کوتاه مدت (بر اساس وضعیت استنادی در سال ۲۰۲۳) و بلند مدت (طول دوره خدمت علمی طی سال‌های ۱۹۶۰ تا ۲۰۲۳) شناسایی و معرفی شدند که ۱۵ عضو هیأت علمی، یک دانش‌آموخته و یک دانشجوی دکتری دانشگاه گیلان در این فهرست قرار گرفتند.

در این گزارش که ۲۴ اگوست ۲۰۲۴ چاپ شده است، دکتر شبنم سهراب‌نژاد، دکتر رضا انصاری خلخالی، دکتر محمد علی میرزازاده، دکتر جعفر بی‌آزار (بازنشسته)، دکتر مهیار عربانی، دکتر فرهاد شیرینی، دکتر مجید آروند، دکتر محمد کاظم حسن‌زاده اقدم، دکتر نوید قوی حسین‌زاده، دکتر غلامحسین حامدی، دکتر احمد صالحی دوبخشری، دکتر حسین نصیرایی، دکتر سید ابوذر افتخاری و دکتر اسدالله بافکری (دانش آموخته) در بازه زمانی بلند مدت طول دوره خدمت علمی این فهرست قرار گرفتند و همچنین دکتر شبنم سهراب‌نژاد، دکتر محمدعلی میرزازاده، دکتر رضا انصاری خلخالی، دکترحسین نصیرایی، دکتر محمد کاظم حسن‌زاده اقدم، دکتر مهیار عربانی، دکتر جعفر بی‌آزار، دکتر مجید آروند، دکتر نوید قوی حسین‌زاده، دکتر فرهاد شیرینی، دکتر محمدکاظم انوری‌فرد، دکتر رحمت مدندوست، دکتر احمد صالحی دوبخشری، دکتر سید محمد روضاتی، دکتر آرش زیبایی، دکتر اسدالله بافکری (دانش آموخته) و سید حسین موسوی ( دانشجوی مقطع دکتری شیمی تجزیه) در فهرست پژوهشگران دو درصد برتر بازه زمانی کوتاه مدت یکساله قرار گرفتند.

این پژوهش با استفاده از داده های استنادی پایگاه اسکوپوس، دانشمندان را در ۲۲ رشته علمی و ۱۷۴ زیرشاخه علمی طبقه بندی کرده است. در این فهرست، پارامترهای متعدد علم سنجی روی مقالات منتشره در این پایگاه از سال ۱۹۶۰ تا ۲۰۲۳ میلادی بررسی و ارزیابی شده است که از جمله آن می توان به تعداد مقالات، تعداد ارجاعات به مقالات بدون خود استنادی نویسنده، تعداد مقالات تک نویسنده، درصد استناد نویسندگان به مقالات خود، شاخص اچ دانشمندان در حوزه های تخصصی و یک شاخص ترکیبی با عنوان c-score اشاره کرد. در این گزارش، سنجه‌های با و بدون خوداستنادی محققان و نسبت تعداد ارجاعات به تعداد مقالات ارجاع کننده نیز ارایه شده است. در مجموع بر اساس شاخص‌های ذکر شده، اسامی ۲۱۷۰۹۷ محقق در فهرست دانشمندان برتر بازه زمانی بلندمدت و ۲۲۳۱۵۲ پژوهشگر در فهرست دانشمندان برتر بازه زمانی یکساله وارد شدند. از کشور ایران، ۱۰۲۰ محقق در فهرست دانشمندان برتر بازه زمانی بلندمدت و ۲۳۲۷ محقق در فهرست دانشمندان برتر بازه زمانی کوتاه مدت یکساله قرار گرفته‌اند.

  • دیدگاه های ارسالی شما، پس از بررسی در "گیلان خواست" منتشر می شود.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.